Zichtbaar zijn

Als kind vond ik maar niks als mensen naar mij keken. Op onze basisschool werd veelvuldig toneel gespeeld, hartstikke leuk. Om naar te kijken! Want zelf op het toneel dat vond die kleine Lia maar niets.  En als het dan toch weer een keer moest dan wilde ik het liefst op de achtergrond met zo min mogelijk tekst. Wat voelde ik mij opgelaten als mensen naar mij keken. 

Dat ging ook op voor mijn mening geven. Met twee keer Hout op mijn 9 star ki reeks snap ik tegenwoordig dat ik als geen ander de dingen van meerdere kanten kan bekijken. Een blad kan immers ineens omdraaien. Bij discussies wilde ik dan wel mijn mening geven maar de ander kan dan met een inzicht komen wat ik heel goed kan begrijpen. Vaak hield ik dan maar mijn mening voor mij. 

Hout wil zich nog wel eens verstoppen, niet zo gek want zodra hout te snel groeit dreigt er gekapt te worden. En dat ligt gevoelig kijk maar eens hoe lang de wond van het snoeien zichtbaar blijft op een tak. Aan de andere kant zijn er vele grote fiere bomen die overal bovenuit stijgen. Waarom lukte dat mij niet? Wat hield me tegen? Daar ben ik de afgelopen tijd ingedoken. 


Systemisch werken

Systemisch werken kwam op mijn pad, ik besloot de opleiding te volgen. Systemisch werken kijkt naar de verschillende systemen om je heen. Hoe hou jij je staande tussen je familie, vrienden, collega's, buren, voorouders of je oude ziellevens. Bij elk systeem heb je tenslotte een andere rol.  De vraag waar de angst vandaag komt is mij inmiddels duidelijk. En die had niets met mijn kindertijd te maken.  Het had alles te maken met een oude ziel. Die oude ziel mocht zichzelf niet laten zien. Ze werd verstopt door haar vader omdat ze helende gaven bezat. In een tijd waarin dat gevaarlijk was om te laten zien. Tijd om mijzelf op het podium in de spotlights te zetten. 

Loop jij vast op oude gedachtes die generatie op generatie worden doorgegeven? Zoals doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Het moet perfect zijn. Emoties tonen doe je niet in bijzijn van een ander. Hulp vragen is zwak. Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje.

Misschien zit je al vanaf je jeugd met terugkerende fysieke klachten waar je inzicht en oplossingen voor zoekt. Systemisch werken kan inzicht geven en oplossingen bieden. Als het verlangen er maar is.

Ontmoet je oude ziellevens, je zult je heel voelen en inzicht krijgen in wat je hier komt doen. Blokkades verdwijnen en de eigenschappen die al in je zitten kun je beter naar buiten brengen. Omarm jezelf, stop met vechten.


Booster immuunsysteem

Booster je immuunsysteem

Wat is het eigenlijk je immuunsysteem? Het zijn de organen en reacties van het lichaam die weerstad biedt tegen infecties en giftige stoffen. Het is het systeem wat in werking treed bij indringers zoals van schadelijke en vreemde stoffen zoals ziektekiemen en virussen,

Zodra een ziekteverwekker het lichaam binnengaat, herkent het immuunsysteem het en activeert het een immuunrespons. Onderdeel van het immuunsysteem is het lymfestelsel, zij vervoert de afvalstoffen af. Onze lymfestelsel kan wel een handje hulp gebruiken. Onze huidige leefstijl draagt niet echt bij aan een gezond sterk immuunsysteem. Hieronder 8 tips om je immuunsysteem een booster te geven.

1

 Beweging

Kom in beweging en je lymfevaten met daarin al je afvalstoffen komen ook in beweging.  En dat willen we graag, zodat deze afgevoerd kunnen worden. Het beste is om buiten in de frisse lucht te bewegen. Dat brengt me gelijk naar de 2e tip.


Haal adem

Onze ademhaling is vaak te oppervlakkig. Bij een oppervlakkige, hoge ademhaling denkt ons onderbewuste dat we gestrest zijn.  Haal regelmatig diep adem en adem deze ook weer goed uit. Tijdens het uitademen worden afvalstoffen uitgeademd. Er kan vaak veel meer lucht uit dan je denkt. Probeer het maar eens. Trek je onderbuik maar in terwijl je alle lucht eruit perst. Heel even wachten, je onderbuik weer los laten en je ademt als vanzelf weer in. Extra bonus je masseert als ware je eigen darmen zo, deze worden zo gestimuleerd hun afvalstoffen los te laten.

Ontstress

Stress triggert het vlucht, vecht of bevries systeem. Het maakt niet uit wat de oorzaak is van de stress. We hebben een oerbrein en ons lichaam reageert daar op. Het gevolg is een hormonale kettingreactie. De adrenaline zorgt ervoor dat je spieren zich aanspannen, de hartslag en bloeddruk gaat omhoog. De ademhaling versneld en wordt oppervlakkig. De spijsvertering vertraagt en je gaat zweten. Cortisol laat je bloedsuikerspiegel stijgen en stofwisseling versnellen. Tegelijkertijd wordt het immuunsysteem onderdrukt. Want om het directe gevaar te overleven is belangrijker dat ziektekiemen weren. Al het andere krijg voorrang. We krijgen meer stress te verwerken dan je in eerste instantie zou denken. Bewerkt voedsel, conserveringsmiddelen, nieuwsberichten,  de niet zo positieve gedachtes die we over onszelf kunnen hebben. Neem geregeld de tijd om te ontspannen door even de stilte op te zoeken en ademhaling of yoga oefeningen te doen

Koud douchen

Al wel eens gehoord van Wim Hof, de iceman? 
Zijn motto "Zoek de kou op, anders zoekt de kou jou op!"
Zo extreem als Wim het doet hoeft het niet. Probeer eens om aan het einde van die warme douche de knop om te zetten naar koud en dus met koud water te eindigen. Al is het maar even, je kunt dit langzaam uitbouwen.  Begin met je handen en voeten en polsen. Breid het uit naar je armen en benen. Ga daarna met je rug naar de douche staan en blijf rustig door ademen. Het geeft een diepere ademhaling. Dit is een natuurlijke reactie. De bloedvaten vernauwen, bloed wordt effectiever en krachtiger door je lichaam gepompt. Het vergroot je mentale kracht en je emotionele veerkracht. Gelijktijdig krijgt ook je lymfesysteem hier een booster.


Etherische olie

Etherische olie kan worden verdampt in een diffuser. Een paar druppeltjes is meer dan voldoende. Maak eens een mix van citroen, eucalyptus en tea tree, deze mix heeft een luchtzuiverende werking  is slijmoplossend ontstekingsremmend, anti viraal en ondersteunen jouw weerstand.

 Of breng het bos naar je woonkamer door wat druppels zilverspar of grove den te gebruiken. Je voelt je weer net zo verfrist als na een boswandeling. 

Lavendel is heel rustgevend en ontspannend deze olie kun inzetten tijdens het ontstress momentje voor jezelf.  Gebruik lavendel samen met rozemarijn om je spieren te laten ontspannen, 
pure verwennerij

6

 Thee & immuunshotje


Citroen en gember zitten vol vitamines en antioxidanten. Drink elke dag een kop citroensap of verse gemberthee. Gember helpt je bloedcirculatie te verbeteren en citroen kan een ontsteking helpen kalmeren. Voor een extra boost kan je er nog wat kaneel overheen strooien, want daardoor worden de bacteriën in je systeem trager en vermenigvuldigen ze zich minder snel.

Sinaasappel- of grapefruitsap

Als je elke ochtend bij het ontbijt een kop van je favoriete citrusvruchtensap drinkt, geef je je lichaam een welkome hoeveelheid vitamine C, waarmee het mogelijke infecties te lijf kan gaan. Je kunt het vruchtensap zelf maken Als je niet van citrusfruit houdt, is een glas tomatensap een goed alternatief. Ook tomaten zitten namelijk vol met vitamine C.

Hieronder een recept voor een echte krachtpatser met kurkuma.
 Kurkuma is de natuurlijke "antibiotica".

1 stukje gember (ong. 60-10 gram)
4 kurkuma wortelen (of kurkumapoeder)
2 citroenen
een mespuntje fijn gemalen peper (deze zorgt ervoor dat de kurkuma beter in lichaam wordt opgenomen)
1 sinaasappel

Je kunt deze ingrediënten in de slowjuicer doen of een blender gebruiken. 

7  

Laat voeding je medicijn zijn, en medicijnen je voeding

Hippocrates

Je bent wat je eet.  Je darmflora heeft grote invloed op je gezondheid. Zo'n 80% is bepalend voor je immuunsysteem. Je darmen moeten immers alles verwerken. Ook je emoties trouwens. Help je darmen door ze voeding te geven geen vulling. Laat bewerkt voedsel staan en mijd kant en klare pakjes en zakjes. Ze zitten vol met conserveringsmiddelen en kleur, geur en andere smaakstoffen die ons lichaam helemaal niet nodig heeft.  Kies voor seizoen groente en fruit.  Aardbeien zijn tegenwoordig het hele jaar te verkrijgen. Ze bevatten nog smaak nog de nodige voedingstoffen die we juist zo nodig hebben.  

 

 Vermijd suiker ( Superboostertip!)

Suiker is nergens goed voor, het werkt verslavend en het stelt je immuunsysteem een aantal uren buiten werking. Dat is net wat we niet willen.

8 Drink voldoende

Je lymfevaten bevatten al die afvalstoffen van nature is ze dikker en trager dan de bloedsomloop.  Help haar een handje door voldoende te drinken zodat je deze afvalstoffen ook kunt lozen. Kies ook hier weer bewust voor producten zonder suiker en cafeïne of theïne. Drink water en voeg eens wat Keltisch zeezout toe deze zit vol mineralen die je immuunsysteem een booster geven

Je kunt zelf al veel doen om je immuunsysteem onderhouden. Wil je extra ondersteuning? Kies dan voor een ontspannende voetreflexmassage. Deze is heel ontspannend ook het lymfestelsel wordt gemasseerd. Blokkades verdwijnen, afvalstoffen worden geloosd waardoor je immuunsysteem geboost wordt .

Toen ik klein was wilde ik graag lief gevonden worden. Op school een dikke 8 voor vlijt en ijver. Hooggevoelig als ik ben kwam alles hard binnen. Het lukte me niet zo goed om van mij af te weren. Dat heb ik ook heel veel jaren gezegd tegen mijzelf.  Ik trek mij alles zo aan. Ik voel mij gekwetst. Ik durf mijn mening niet te zeggen want wat zullen ze wel niet zeggen van mij. Nu weet ik als je dat zegt dan is dat ook zo. Als je het jezelf zo aantrekt wat andere van je vinden gaat het vast zitten. Vast zitten in je darmen. Vast zitten in je nek en schouders. Emoties en gedachtes moeten nu eenmaal ook verwerkt worden. En die kunnen zich nogal ophopen.

Tegenwoordig zeg ik "ik vind ook niet iedereen lief en aardig" dus ik hoef ook niet voor iedereen lief en aardig te zijn. Ik trek het mij niet meer aan wat andere mensen van mij denken. Ik heb een brede rug. Ik kan het hebben. Ik heb een andere kijk gekregen, ik heb mijzelf uit die slachtofferrol gehaald en daarmee kwam er letterlijk veel los. Wat fijn om mijn nek zonder beperking te kunnen draaien. Met behulp van visualisatie en affirmaties sta ik steeds beter in mijn kracht. Dat wil ik jouw leren want dan ben je lief. Lief voor jezelf! 

Met een klik op de knop hieronder kom bij mijn diensten en zie je wat ik kan doen om je in balans te brengen.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Innerlijke rust

Ineens was ze daar vanochtend de Winter! 

Zo zichtbaar vanochtend dat Winter bij het element Water hoort. De rijp lag prachtig op alle bomen, planten, gewassen, daken, hekken en tuinmeubilair. Het was wel een klein wereldje want ook de mist bleef lang hangen. Ook dat hoort bij het Water element, naar binnen keren en dat gaat veel makkelijker als je wereldje klein is. Het geeft wel rust, net als die rijp zo rustig en vredig en stil overkomt. 

Water en Vuur zeggen we vaak, zo ook in de elementen de twee meest uiterste van elkaar In de balans binnen de Yin - Yang is Water is het meest Yinne van alle elementen. Het hoort bij de nacht, maan, kou, donker, passief, rust.  

Vandaag is het ook nog eens volle maan, een prachtig moment om je innerlijke rust te vinden en goede intenties te zetten door een meditatie. Er zijn veel geleide meditaties op het web te vinden. Een andere manier om meer Water energie te ervaren is door gebruik te maken van de kleuren blauw of zwart. Je kunt deze kleuren gebruiken in je kleding of in je interieur. Ben je zelf een Water element dan is dat des te belangrijker. Benieuwd naar jouw element? Vul het contactformulier in ik reken het gratis voor je uit.

innerlijke rust

Lymfedrainage

De lymfe, bijna iedereen weet wel dat je lymfeweefsel onder je oksels hebt maar wist je ook dat je Milt een groot onderdeel is van je lymfestelsel? De Milt (dat orgaan wat zo lekker kon steken tijdens de gymlessen vroeger als je rondjes moest hardlopen) heeft als taak antistoffen maken tegen bacteriën en het verwijderen van bacteriën en andere ziektekiemen uit het bloed. Die lymfeknopen en die Milt zijn met elkaar verbonden met lymfevaten en loopt parallel aan de bloedvaten. Gelukkig maar want het vervoeren van de wat dikkere lymfevloeistof is is o.a. afhankelijk van de pulserende slagaders.  

De lymfevaten beschikken n.l. niet over een pomp zoals de bloedsomloop dat wel heeft. Ze krijgt extra hulp als je gaat bewegen en de spieren gaat gebruiken. (Daarom krijg je vaak dikke enkels als je lang moet zitten tijdens je vakantiereis bijvoorbeeld) Een goede ademhaling biedt nog extra handje hulp. Het systeem is heel traag, de massage op de voet is dat ook. Veel trage, lichte herhalingen om de lymfe te stimuleren de boel af te voeren. Met als resultaat dat na de behandeling heel veel afvalstoffen verliest. De Milt wordt gestimuleerd om efficiënter te werken. De behandeling wordt als zeer ontspannend ervaren en is erg geschikt bij: 
 ✔ Preventief als weerstandverhoging 
 ✔ Reiniging van het lymfesysteem
 ✔ Voor en na operaties
 ✔ Na medicatie
 ✔ Na infectie of ontsteking
 ✔ Bij chronische vermoeidheidsklachten
 ✔ Pijn, zowel chronisch als acuut
 ✔ Onevenwicht zenuwstelsel
 ✔ Verschillende vormen van oedeem
 ✔ Doorbloedingsproblemen
 ✔ Tijdens en na een vastenkuur

Zeg je dit is net wat ik nodig heb? Veel afvalstoffen lozen en je weerstand verhogen (en wie kan dat niet sinds corona)  Dat alles ook nog eens tijdens een heerlijke ontspannen massage. De knop hieronder linkt je door.

weerstand verhogen

Etherische of Essentiële olieën?

Soms lees je iets over etherische olie dan weer essentiële olie wat is wat? Is er eigenlijk verschil? Etherische olie is olie die de échte essentie van de plant bevat. Alle eigenschappen, de geneeskracht, de essentie van de plant zitten in een druppeltje olie.  De meest bekende en ook meest veilige olie is Lavendelollie. Ik zet deze olie vaak in tijdens de voetreflexmassage ze werkt kalmerend, verzachtend, opbeurend en brengt de geest in balans. Voor een liter Lavendelolie is 500 kilo lavendel nodig.  Etherische olie wordt gewonnen door persen, of distilleren er komen geen andere stoffen aan te pas. Het is dus heel iets anders dan een synthetische olie die in de fabriek is gemaakt met allerlei kunstmatige geurstoffen. Ik maak gebruik van doTerra olie en Physalis olie zo weet ik waar de olie vandaan komt en dat er ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt is. Dat vind ik belangrijk, alles wat opgenomen wordt in je lichaam moet tenslotte ook weer verwerkt worden. Ons lichaam heeft al genoeg te verwerken. De olie wordt binnen no time opgenomen in je bloedsomloop en heeft een uitwerking op lichaam en geest. 

Zo helpen Tea Tree, Den Grove, Jeneverbes en Marjolein bij de luchtzuivering als deze oliën worden verspreid door middel van verdamping. Rozemarijn, Salie en Eucalyptus helpen bij het vrijer ademen, deze oliën zijn daardoor erg geschikt voor mensen met astma.

 Wil je kennis maken met de heerlijk geurende wereld van de etherische olie? Ik heb olie toepasbaar op allerlei lichamelijke en geestelijke ongemakken. Tijdens de voetreflexmassage maak ik speciaal voor jouw een synergie klaar.  Na afloop kun je een flesje meenemen voor thuisgebruik

Etherische olie

Loslaten

Loslaten

Officieel begint de herfst wanneer dag en nacht even lang zijn. Dit jaar valt die overgang in de nacht van 24 september. Tijd om los te laten, de vallende blaadjes geven je het voorbeeld al. Voor veel mensen zorgt deze wat kortere dagen ervoor dat ze wat minder lekker in hun vel zitten. Extra goed dus om voor jezelf te zorgen 


Loslaten, verdriet, Herfst het hoort allemaal bij het element Metaal Maar ook de longen en de huid horen erbij.

Wat dacht van een heerlijke zelfgemaakte scrub met etherische oliën. Wat je nodig hebt is een weckpot
200 gram Epsom zout (ook wel bekend als magnesiumsulfaat nodig voor het functioneren van je zenuwen en spieren)
50 gram Jojoba olie (werkt zuiverend hydraterend en houdt de huid elastisch)
50 gram gefractioneerde kokosolie (zorgt dat de huid de olie goed opneemt, zuiverend en beschermend
15 druppels etherische olie geranium olie maakt je vrolijk  en is geschikt voor zowel een vette of een droge huid.

Meng simpelweg de ingrediënten door elkaar en schep het mengsel over in een hersluitbare pot. Neem onder douche  een hand vol en scrub je lichaam. Vergeet je spieren niet die het soms wat zwaarder te verduren hebben. Voor je gezicht kan dit net iets te grof zijn.

Aarde(n)

Aarde wordt gevoed door Vuur denk maar hoe ze vroeger de asresten door de grond schoffelden. Daar wordt ze wat zachter van. Vooral hier in de kleigrond  is dat heel prettig er kan letter lucht bijkomen.  Aarde is de tijd van de nazomer, de periode waar we nu in zijn gekomen.  De heftigheid van het Vuur, de zomer (en wat voor één!) is afgenomen. Langzaam worden de tekenen van de aankomende herfst al zichtbaar. De dagen worden al korter en ik zag de eerste kastanjes al op de grond liggen. Je voelt het in de lucht. Van de hele grote Yang, die staat voor zon, dag, vreugde, actief, levendig, luidruchtig gaan we de overgangsperiode in op naar naar de kleine Yin.  Yin staat voor maan, nacht,  rust,  kalm, ontvangen. Het is goed om met de seizoenen mee te bewegen en onszelf ook klaar te maken voor de grote rustperiode die nog moet komen, de winter.  Net zoals het fijn is,  om even tot rust te komen als je een drukke dag hebt gehad.  Je hebt de hele dag lopen draven, je hoofd zit misschien nog vol zit met van alles en nog wat.  Als je dan wilt gaan slapen lukt dat vaak niet zo goed.  Door bewust een stapje terug te doen en naar binnen te keren wordt het vanzelf wat rustiger.


Meebewegen met de seizoenen, we zijn het verleerd. Kunstmatig licht brengt ons systeem in de war. Tv en telefoon, we nemen deze zelfs mee de slaapkamer in.  Niet zo gek dus dat we steeds minder uitgerust wakker worden. De batterij wordt steeds iets minder opgeladen. Keer wat vaker naar binnen, lees een boek. Of verwen jezelf door jezelf te laten masseren. 

Bij het element Aarde hoort ook het voedsel. We halen letterlijk ons voedsel uit de aarde. Ook hier is het goed mee te bewegen met de seizoenen.  Ons lichaam zal ons dankbaar zijn en minder snel last hebben van griep en verkoudheid. Maak bewuste keuzes, voed je lichaam met de seizoensgroenten. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld het hele jaar door aardbeien kopen, maar wat voor een voedingstoffen zitten daar nog in?  Weet je niet zo goed welke groenten thuishoren in dit seizoen? Hierbij een lijstje Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bloemkool, Biet, Broccoli, Champignons, Chinese Kool , Courgette, Groene Kool, Ijsbergsla, Koolraap, Komkommer, Kropsla, Paprika, Pompoen, Prei, Rode Kool, Snijbonen, Sperziebonen, Spinazie, Tomaat,  Tuinkers, Venkel, Wortel. Neem lekker de tijd om lekkere recepten te koken zonder pakjes en conserveringsmiddelen. Je Aarde element zal je dankbaar zijn. En zelf ervaar je vanzelf meer innerlijke rust.


innerlijke rust

Tijd tekort?

Als we naar Vuur kijken kunnen we zelf al bedenken dat niets zo snel is als vuur. De vlammen kunnen heftig en razendsnel zijn en een hevige impact maken. Binnen de vijf elementen valt "Tijd" onder het element Vuur. In de maatschappij waarin we steeds meer doen wordt tijd dan ook steeds kostbaarder. Tijd, of beter gezegd tijd tekort levert flink wat stress op. En stress op zijn beurt kan ons immuunsysteem weer verlagen. Het immuunsysteem heeft twee belangrijke taken. Ten eerste zorgt het voor de verdediging van tegen indringers als virussen, bacteriën, schimmels etc. Het lichaam heeft een zelflerend vermogen zodat de volgende keer een indringer eenvoudiger en effectiever aangepakt kan worden. Je wordt immuun voor een indringer.  Ten tweede zorgt het voor opruim en herstelwerk in je lichaam. Dit wordt belangrijker naarmate je ouder wordt. Niet alleen in je lijf maar ook in je hersenen.


We weten dat stress slecht voor ons is. Maar heb je het ook in de gaten wanneer het slecht wordt? Je merkt misschien wel dat je sneller zweet, jezelf sneller opwindt, je wordt bang of boos, je hart klopt sneller. Wat we niet zo snel merken is dat de cellen in het immuunsysteem veranderen in hun activiteit. Als je lichaam en of je geest langere tijd onder stress staat heb je meer kans om ziek te worden. Het maakt je vatbaarder voor virussen en bacteriën. Behalve vatbaarder duurt het ook nog eens langer voor je weer hersteld bent. Een beetje stress is goed voor ons maar te lang onder stress maakt ons sneller ziek. Als dit te lang duurt kunnen we zelfs in de burn-out belanden.

Het liefst willen we natuurlijk het Vuur onder controle houden. Vuur wordt in de cyclus gecontroleerd door Water. Bij Water hoort kalmte, rust, jezelf de tijd geven, ontspanning, naar binnen keren, dromen. De AromaTouch™ Techniek behandeling bevat alle ingrediënten om het zenuwstelsel weer tot rust te brengen.  Kijk bij Mijn Diensten  voor wat een AromaTouch™ Techniek behandeling voor je kan doen.


Stress

5 Elementen


In mijn zoektocht naar balans voor mij eigen geestelijke en lichamelijke welzijn, kwam ik al gauw uit in de oosterse denkwijze.  Je bent niet alleen je lichaam, je bent niet alleen je geest, je bent niet alleen je ziel. De drie zijn altijd met elkaar verbonden.  De 5 elementen Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal  maken het allemaal duidelijk. Het één kant niet zonder het ander.  Hout heeft water nodig om te groeien, Hout dient op zijn beurt weer als voedingsstof voor Vuur. As, de reststof van Vuur voedt onze Aarde. Uit onze Aarde komt Metaal zoals goud, erts, edelstenen. Metalen gieters dragen op hun beurt weer Water. Bij ieder element hoort ook weer een emotie boosheid, verdriet, angst. Iedere emotie doet wat met je energie, het blokkeert jouw en je energie. En als emoties te lang duren geven ze allerlei pijntjes, ongemakken en maken ze uiteindelijk ziek. Heb je last van je huid of juist meer last van je darmen of je spieren? Je lichaam verteld welk element uit balans is.

Gelukkig is de oplossing er ook om de energie weer te laten stromen. Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. Het plan ligt al klaar. Met daarin mooie heerlijke geurende essentiële oliën. Helemaal klaar gestoomd om straks te combineren met de voetreflexmassage.

Nog even geduld...en dat vind mijn element heel moeilijk. Hoe zit het met jouw? In welk element zit jij?


vijf elementen

Alles ligt al vast

We roepen wel eens was er maar een gebruiksaanwijzing voor je kind.

Wat we vaak doen is vergelijken hoe we zelf opgevoed zijn. Hier en daar passen passen we wat aan wat we voor ons gevoel tekort zijn gekomen. Maar wat jij nodig hebt wil niet automatisch zeggen dat die kleine van jou dat ook nodig heeft.

Want ieder kind is toch uniek. We worden allemaal geboren met een aantal eigenschappen waar we heel goed in zijn. Maar we beschikken ook allemaal over eigenschappen die wat minder zijn.


Het wordt allemaal bepaald op het moment dat je geboren wordt. Een blauwdruk 9 ⭐ ki geeft inzicht in wie je bent, wat je valkuilen zijn en wat je nodig hebt.

Wil jij ook weten waar jouw kind
⭐ Goed in is 💪
⭐ Wat de aandacht punten zijn ‼️
⭐ Wat hij of zij nodig heeft ♥️

Vraag dan een 9 ⭐ki blauwdruk aan

Mocht je soms twijfelen over jezelf ⁉️ 
Of je zelf op het goede pad zit en goed voor jezelf zorgt dan kan dat natuurlijk ook

Neem een kijkje bij mijn Diensten voor meer informatie of vul het contactformulier in voor een aanvraag voor een blauwdruk


Blauwdruk

De energetische douche

Energetische douche

 

We zijn nog nooit zo schoon geweest als de afgelopen maanden. We wassen onze handen vaker. Desinfecteren boodschappen karretjes, deurklinken, wc brillen. We vinden het al bijna heel gewoon worden. Net zo gewoon als dat we onder douche stappen na het sporten, regelmatig onze kleren in de was doen. Ja op ons lichaam zijn we schoon. Maar je bent veel meer dan je lichaam. De hele dag door ben je druk in je hoofd, duizenden gedachten komen er voorbij.  En niet alle gedachtes die je over jezelf hebt zijn even positief. Daarnaast hebben we ook nog eens te maken met energie van anderen die ons beïnvloeden. Op je werk die collega die altijd zeurt. De klant die boos opbelt en jij krijgt een stormvloed over je heen. Onderweg naar huis sta je weer tot grote ergernis in de file.  Je emoties kunnen flink op en neer gaan op een dag. 

Grote kans dat je thuis op de bank ploft en s'avonds voor de tv zit.  Net als jij lekker wilt gaan slapen komen al die gebeurtenissen weer als een film voor bijkomen.

Al die gedachte, negatieve gedachten, dingen die je hebt opgepikt van andere mensen verlagen je trillingsniveau. Ze vervuilen je aura. Op een gegeven moment weet je niet meer wat van jouw is of van een ander. Het zijn veelal onbewuste processen. Wat je wel kunt doen is bewust ermee aan de gang te gaan. Meditatie en visualisatie zijn de middelen die je hiervoor kunt inzetten. Als je toch onder de douche staat kun je net zo goed gelijk visualiseren hoe andermans energie die is blijven plakken aan jouw zo het doucheputje in zien verdwijnen.  Daarna stel je jezelf voor dat een helder wit zuiver licht jouw weer vult van top tot teen. Zet er een mooi glazen bubbel om jezelf heen zodat andermans energie zo weer afgeketst wordt.

Je zult merken al je hier  wat vaker gebruik van maak dat jezelf beter gaat voelen. Energie kan beter stromen.  Je staat beter in je kracht, maakt sneller en bewuste keuzes. Je gaat er zelf weer van bruisen.  Vind je het moeilijk dit zelf in je eentje te doen? Druk de knop hieronder in dan maken we een afspraak en gaan we samen visueel onder de douche.